Ponosimo se našim klijentima
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.Rudyard Kipling

INA

Obilježavanje 50. godišnjice

INA, d.d. je vodeća naftna kompanija u Hrvatskoj sa značajnom ulogom u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata u regiji. U 2014. godini INA je obilježila 50 godina svog postojanja tijekom kojih je, uz brojne poslovne uspjehe, nebrojeno puta pomogla lokalnim zajednicama.

Prilikom planiranja proslave značajne 50. obljetnice, a imajući na umu velike razmjere poplava koje su pogodile istočni dio Hrvatske, odlučeno je da se dio sredstava namijenjenih proslavi obljetnice preusmjeri u projekt namijenjen revitalizaciji Gunje. U skladu s dugogodišnjim prepoznatljivim ulaganjima tvrtke u području kulture i umjetnosti, u suradnji s agencijom Media Val osmišljen je projekt „Moje sunce za Gunju“. On je okupio predstavnike lokalne vlasti i renomirane hrvatske umjetnike u javno-privatnom partnerstvu u želji da se Društveni dom u Gunji, središte društvenog i kulturnog života tamošnjeg stanovništva čiju izgradnju financira upravo INA, dodatno uredi i oplemeni umjetninama te tako postane trajna vrijednost za sve stanovnike i simbol optimizma, svjetla i topline u teškim vremenima. Simbol sunca odabran je nastavno na veliko sponzorstvo Ine nad izložbom svjetski poznatog umjetnika Joana Miróa te je tako projekt „Moje sunce za Gunju” predstavljao hommage hrvatskih umjetnika poznatom katalonskom majstoru, u sklopu kojeg su domaći umjetnici stvarali raznolika djela za Gunju sa zajedničkim osjećajem i suosjećanjem za ljudsku tragediju. Pritom su bili inspirirani njegovim najpoznatijim simbolom – suncem, koje će ujedno metaforički unijeti svjetlost i toplinu u društveni dom u poplavom pogođenom području.

Djela su predstavljena na izložbi „Moje sunce za Gunju“ održanoj u Galeriji Lauba u sklopu proslave 50 godina tvrtke. Izložbi su prisustvovali i svi umjetnici, a pogledalo ju je oko 800 ključnih Ininih dionika tijekom svečane proslave, koju je upotpunio i bogat zabavno-umjetnički program s poznatim voditeljskim dvojcem Barbarom Kolar i Duškom Ćurlićem te glazbenim velikanima Arsenom Dedićem, Gabi Novak, Matijom Dedićem, Massimom Savićem i Nenom Belanom.

Galerija slika: