Otvorenje novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman

Uvod

Otvorenje novog terminala Zračne luke Franjo Tuđman događaj je koji je pod povećalom pratila cjelokupna hrvatska javnost jer se radi o jednoj od najvećih investicija u Hrvatskoj, vrijednoj više od 300 milijuna eura. Novi putnički terminal svečano je otvoren 21. ožujka 2017. godine, a tjedan dana nakon i pušten u redovni promet. U ožujku su tako bila organizirana tri otvorenja, tzv. Grand otvorenje za uvažene goste (predstavnike vlade, ministarstva, ključnih partnera) te za predstavnike medija kojem je prisustvovalo više od 400 uzvanika, zatim interno za zaposlenike te u konačnici komercijalno za putnike.

imageLoader

Naša uloga

Agencija Media Val je kao dugogodišnji glavni komunikacijski i strateški savjetnik uprave MZLZ bila zadužena za suorganizaciju događanja, cjelokupnu komunikacijsku podršku događanja, kao i koordinaciju protokola s lokalnim i nacionalnim dužnosnicima i partnerima, angažman i koordinaciju dobavljača te pripremu smjernica govora za voditelje i predstavnike. U sklopu programa otvaranja novog terminala, nakon službenog dijela s govorima predstavnika koncesionara te premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade, Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture te Milana Bandića, gradonačelnika grada Zagreba svi su gosti prisustvovali jedinstvenom glazbeno-scenskom programu konceptualno prilagođenog ovom jedinstvenom događanju.

imageLoader

Rezultati

Službena svečanost otvaranja NPT-a Zračne luke Franjo Tuđman privukla je veliku pažnju medija, što je rezultiralo brojnim člancima i prilozima na najutjecajnijim televizijskim i radijskim postajama, u tiskovinama i na portalima. Hrvatska radio televizija održala je i javljanje uživo s lokacije. Svi objavljeni članci i prilozi bili su izuzetno pozitivni i TV emisijama, naglašavajući veliku važnost projekta za Zagreb i Hrvatsku. Sve tri nacionalne televizijske postaje (HRT, Nova TV i RTL) uključile su priloge s otvorenja u svoje središnje informativne emisije emisijama (poslijepodne i navečer). Ukupno je objavljeno 83 članaka: 15 televizijskih emisija, 5 tiskanih članaka i 63 online članaka.